“Edu on 1 protsent plaani ja 99 protsenti tegutsemist”. Huvitav mõte, mis toob esile tegutsemise olulisuse võrreldes kavandamise ja plaanimisega. See viitab sellele, et kuigi plaan on oluline, ei määra see üksi edu saavutamist. Tõelise eduni viib tegu ise – järjekindel tegevus ja töö, mida tehakse plaanide elluviimiseks.

Plaan on nagu kaart, mis näitab, kuhu liikuda, kuid see ei vii Sind sihtkohta. Ilma selge visioonita ja eesmärkideta on raske õigesti tegutseda, kuid plaan võib jääda vaid paberile, kui sellega ei kaasne reaalset tegevust. Sageli veedavad inimesed palju aega unistuste ja plaanide kallal töötades, kuid nad ei jõua kunagi tegudeni. Sellest ka ütluse iva: mõte, idee või plaan võib olla edukuse algus, kuid tegelik väärtus peitub selles, kuidas me plaani ellu viime.

Tegutsemine toob endaga kaasa õppetunnid, mida plaanimine ei suuda anda. Kui Sa hakkad tegutsema, puutud Sa paratamatult kokku reaalsuse ja väljakutsetega, mida ei saa paberil ette näha. Läbi tegevuse omandad kogemusi, mis võimaldavad Sul plaani kohandada ja paremaid otsuseid langetada. Kui Sa aga jääd ainult planeerimise faasi, jäävad need kogemused ja õppetunnid saamata. Tegutsemine aitab arendada oskusi, lahendada probleeme ja teha vajalikke muudatusi, et saavutada soovitud tulemus.

Püsivus ja distsipliin

See mõte rõhutab ka püsivuse olulisust. Sageli pole edu saavutamine kiire ega lihtne protsess. Plaani tegemine on sageli suhteliselt lihtne ja isegi põnev, sest see on teoreetiline ja abstraktne. Tegutsemine seevastu nõuab palju vaeva, järjekindlust ja kannatlikkust. Tihti tuleb edu alles pärast korduvalt katsetamist ja ebaõnnestumist. Seega peitub tõeline edu selles, et oled valmis plaanide elluviimiseks pingutama ja järjekindlalt tegutsema.

Samuti annab see mõte mõista, et isegi kõige paremini koostatud plaanid võivad vajada pidevat kohandamist ja muutmist. Reaalne elu toob kaasa ettenägematuid takistusi ja muutusi, milleks ei saa alati ette valmistuda. Seega on oluline, et peale plaani koostamist ollakse valmis kohanduma ja kiiresti reageerima uutele olukordadele. Ainult plaanile lootma jäädes võib edu jääda saavutamata, kui ei suudeta paindlikult muutustega kohaneda.

Tegutsemise tähtsus rõhutab ka distsipliini ja harjumuste rolli. Edu saavutamisel on tihti vaja pidevat, igapäevast tööd ja järjekindlust. Planeerimine võib olla üks kord tehtav tegevus, kuid tegutsemine nõuab pidevat pühendumist ja järjepidevust. Edukad inimesed on sageli need, kes suudavad distsiplineeritult ja järjekindlalt tegutseda isegi siis, kui motivatsioon on madal või esinevad raskused. Pidev tegutsemine sunnib ka plaani täiendama ja olema leidlik. 

Kokkuvõttes on plaanide tegemine vajalik eduka alguse jaoks, kuid edu saavutamiseks on võtmeteguriks tegutsemine. Plaan loob raamistiku, kuid tõeline töö algab siis, kui plaan on valmis ja hakatakse seda ellu viima. See nõuab jõupingutusi, paindlikkust ja püsivust. Edu pole midagi, mida saab saavutada ainult mõeldes ja planeerides, vaid see tuleb tööga, mida teed iga päev plaani realiseerimiseks. Seega, edu on 1 protsent plaani ja 99 protsenti tegutsemist. Ja kui lähemalt vaadata, on ootamatu edu taga pea alati aastate pikkune töö. 

Categories: Eneseareng

0 Comments

Lisa kommentaar

Avatar placeholder

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga